Кетчуп “Шашличний” домашній,

Готуємо улюблений томатний соус своїми руками на зиму. З 4 кг помідорів виходить – 2,5 літра шикарного кетчупу! Дуже смачний та густий, хоч ложкою їж!

Ділюся рецептом приготування:

1. Знадобляться перезрілі помідори, щоб більш насиченим вийшов колір і яскравіший смак у кетчупу.

Вимити помідори під проточною водою, обрізати основу плодоніжки та білі прожилки. Великі плоди розрізати на чотири частини, якщо помідори невеликого розміру, то на дві частини.

2. Викласти помідори в каструлю та влити склянку води. Накрити кришкою і поставити на середній вогонь тушкуватись 20-25 хвилин до м’якості.

3. Збити проварені помідори блендером у пюре.

4. А потім протерти через сито, щоб видалити залишки шкірки та насіння. Для того, щоб помідорна маса стала однорідної консистенції.

5. Пюре з помідорів повернути на плиту та довести до кипіння.

6. Всипати цукор і добре перемішати до розчинення кристалів. Варити рівно 10 хвилин з моменту закипання.

7. Взяти шматок чистої тканини або марлю в кілька шарів, висипати всі спеції і часник, роздавлений ножем. Зав’язати тканину так, щоб приправи залишилися у вузлику і вийшло так (фото внизу). Опустити вузлик у киплячий кетчуп.

8. Варити на найслабшому вогні масу з приправами 30 хвилин, можна тушкувати кетчуп ще 10 – 15 хвилин, щоб отримати соус густішої консистенції.

9. Далі влити оцет і посолити. І як тільки закипить – вимкнути плиту.

10. Готовий гарячий кетчуп розлити в наперед вимиті та простерилізовані банки та пляшки. Закрити прокип’яченими кришками. Остудити та прибрати на зберігання.

Вдалих Вам заготовок, смачної зими та приємного апетиту!

Інгредієнти:

  • 4 кг помідорів
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка води
  • 100 мл оцту 6%
  • 35 гр. солі
  • 3 шт. гвоздики
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 5 горошин запашного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • лавровий лист
  • дрібка меленого мускатного горіха
  • 0,5 ч. л. меленого гострого червоного перцю

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *