Пам’ятаєте смачну оселедець у СРСР? Ось її рецепт! «Це був доступний для народу продукт»

Рецепт оселедця пряного посолу за ГОСТом СРСР!

Інгредієнти:

1 л води

0.75 г гвоздики

1.05 г сушеного коріандру

0.6 г меленої кориці

0.15 г лаврового листа

0.15 г сушеної м’яти

0.2 г мускатного горіха

1.9 г запашного перцю

0.6 г чорного перцю горошком

0.25 г сушеного чилі

20 г цукру

700 г свіжомороженого оселедця

90 г солі

Покроковий процес:

Виберіть два великі неушкоджені оселедці. Розморозьте їх та вимийте. Підготуйте всі необхідні спеції, сіль та цукор.

Змішайте подрібнені спеції з неповною чайною ложкою солі та цукром.

Розчиніть сіль, що залишилася, в чистій воді.

Зробіть розріз від хвоста до голови кожної риби. Потрошіть і очистіть їх від молока, ікри та нутрощів.

Підготуйте ємність для засолювання риби. В ідеалі це може бути дерев’яна або пластикова бочка із вкладишем із харчової плівки, але ви можете використовувати скляну ємність із харчовим пакетом.

Укладіть рибу в пакет і натріть їх сумішшю спецій, солі та цукру.

Залийте сольовим розчином, зав’яжіть пакет і помістіть оселедець у холодильник.

Через 3 дні оселедець буде готовий. Ви можете нарізати її на шматочки та подавати з картоплею.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *