Ніжні, як морозиво! Горіхові трубочки до чаю

Якщо ви не знаєте, що спекти до кави на вихідних, спробуйте горіхові булочки зі сметаною. Їх приготування просте і займає небагато часу.

Ділюся рецептом приготування:

У миску висипаємо борошно звичайного сорту, додаємо сіль, ванільний цукор і розпушувач. Потім все дуже добре перемішуємо.

До борошна додайте нарізане кубиками вершкове масло і добре перемішайте його руками. Як тільки утвориться крихта, додайте до неї сметану і жовток.

Дуже ретельно все перемішуємо до однорідного тіста. Перекладаємо в поліетиленовий пакет, закриваємо і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.

Тим часом висипте горіхи в блендер і збийте до однорідності. Яєчний білок виливаємо в миску, додаємо чайну ложку цукру і збиваємо до крутих піків. Висипте змішані горіхи в білок і дуже добре перемішайте суміш.

Потім дістати тісто з морозилки і розділити на 4 частини. Потім 1 частину розкачати в тонкий млинець і розрізати ножем на 8 трикутників.

На ширший кінець трикутника покладіть чайну ложку горіхової начинки, загорніть її кінцем тіста, а потім згорніть у рулет. Повторюйте процес, поки не закінчиться начинки та тісто.

Перекладіть рулетики на деко, застелене папером для випікання, і поставте в розігріту духовку до 180°C. Випікайте їх приблизно 20-25 хвилин.

Спечені рулетики вийняти з духовки і ще гарячими обваляти в цукровій пудрі. Потім дайте їм охолонути і подавайте.

Інгредієнти:

  • борошно звичайна – 300 г
  • розпушувач – 1/2 ч.л
  • сіль – 1 дрібка
  • ванільний цукор – 1 ч.л
  • вершкове масло – 100 гр
  • сметана або білий йогурт – 200 г
  • жовток – 1 шт

Для начинки:

  • горіхи – 200 гр
  • яєчний білок – 1 шт
  • цукор – 2 ст.л.
  • цукрова пудра – 5 ст.л.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *