М’яке як пух тісто для смажених пиріжків

Відварюємо до готовності очищену та нарізану картоплю, розминаємо до стану пюре. Розбиваємо в пюре яйце, вливаємо відвар картоплі, солимо і висипаємо цукор із дріжджами, ретельно перемішуємо.

Шаткуємо зелену цибулю і висипаємо до пюре. Висипаємо туди ж борошно, замішуємо м’яке та липке тісто.

Залишаємо тісто під харчовою плівкою на 30 хвилин.

Обминаємо тісто, кладемо на стіл, присипаний борошном. Ділимо тісто на невеликі колобки, розкачуємо їх у товсті коржики.

Нарізаємо дрібно ковбасу, натираємо сир і кладемо в середину кожного коржика.

Запечатуємо начинку всередині тіста. Обсмажуємо пиріжки з обох боків до рум’яної скоринки в гарячій олії на сковороді.

В результаті виходять пишні м’які пиріжки з начинкою із сиру та ковбаси.

При цьому можна зробити начинку для картопляних пиріжків на власний смак.

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 г;
  • Відвар картоплі – 200 мл;
  • Цукор – 1 ст.л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Дріжджі – 10 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Соняшникова олія – 20 мл;
  • Сир;
  • Ковбаса.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *