Лукашенко змінив риторику проти Зеленського. Що подумав мінь Путіна?

Самопроголошений президент Білорусі знову почав фантазувати про нібито небезпеку з боку країн Заходу. Він говорив про армію, про атаку НАТО на один із регіонів країни, але цікаво, що його заяви про українську владу стали дещо іншими.

Під час виступу на Всебілоруських народних зборах Лукашенко використав слова «Білоруська визвольна армія». Про це 24 каналу розповів головний редактор білоруського «Єврорадіо» Павло Свердлов, зазначивши, що у диктатора все ще виникають певні асоціації з Другою світовою війною.

Смотрите также «Лукашенко попереджає». Скільки потрібно Росії для відновлення запасів зброї?

Чому Лукашенко змінив риторику?
Для частини аудиторії такі заяви спрацювали. Хтось дійсно може повірити в слова Лукашенка, але більшість розуміє, що немає доказів підготовки нападу на Білорусь, агресії Заходу та небезпеки з боку країн Балтії.

Також варто звернути увагу на те, що Лукашенко сказав про Україну, адже його риторика змінюється. Він почав звинувачувати Віктора Януковича, мовляв, у тому, що відбувається, «винен» не лише Володимир Зеленський,
– зазначив Павло Свердлов.

За словами диктатора, у цьому винні ті, хто сприяв корупції та іншим злочинам і таким чином призвів до початку Євромайдану. Російські канали також закидали Януковича. Можна зробити висновок, що Москва і Мінськ працювали разом.

Лукашенко шанобливо відгукнувся про Зеленського, називаючи його «Володимир Олександрович». Тепер виявилося, що не тільки він «винен», а все вже було зроблено до нього. Таку зміну риторики можна пояснити лише вказівкою з Москви розкрутити тему переговорів.

Лукашенко вважає, що йому доведеться сісти з Зеленським за стіл переговорів, тому хоче висловити повагу. Ймовірно, він уявляє, що під час переговорів Росія скаже Україні скласти зброю і віддати території, тож тепер має проявити хоч якусь повагу.
– сказав головний редактор білоруського «Єврорадіо».

Зараз Лукашенко виконує завдання і готує ґрунт для переговорів. Адже він чомусь думає, що президент України нібито спілкуватиметься з білоруськими та російськими диктаторами.

Чому Лукашенко досі вірить у переговори?
Напевно, самопроголошений президент Білорусі добре пам’ятає 2015 рік, коли до Мінська приїжджали тодішній президент Франції Франсуа Олланд, українець Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вони провели зустріч з Володимиром Путіним.

У той час Мінськ дійсно став центром світової політики, і роль Лукашенка була досить важливою. Він це відчув, тому хоче все повторити ще раз. Від ситуації, коли його називають агресором, вводять санкції – раптом він стає «миротворцем».
– наголосив Павло Свердлов.

Тому Лукашенко вважає, що ситуація повториться. Крім того, багато хто каже, що Росія піде в наступ, і це нібито змусить Україну погодитися на переговори. Хоча офіційний Київ неодноразово заперечував таку можливість.

Останні заяви Лукашенка
Самопроголошений президент виступив на Всебілоруських народних зборах. Він знову звинуватив Захід у війні в Україні, пофантазував про напад на НАТО і назвав країни Балтії «втраченими все, чим колись пишався СРСР». Він порівняв нашу державу з полігоном, на якому «вирішується доля майбутнього світового порядку».
Не обійшов увагою Лукашенко і тему ядерної зброї. Він сказав, що «це стосується тільки мене і Путіна». Він також зазначив, що застосування зброї поки не прописано в новій військовій доктрині, але про це вони будуть говорити з главою Кремля. А потім поспішив додати, що «там, де треба, написано».
Білоруські ЗМІ повідомляли, що Лукашенко розпорядився знайти в країні нові джерела нафти, оскільки не вірить, що на території Білорусі немає великих родовищ. Він доручив «шукати нафту» міністру природних ресурсів та захисту довкілля, але зазначив, що в цьому напрямку мають працювати й інші відомства.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *