«Важкі бюджėтні рішення‎» для українців анσнсував Стефанчук.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що бронювання від мобілізації людей із високими доходами ніколи не працювало. Однак він не виключає, що в Україні таки можуть запровадити його.

Про це він сказав в інтерв’ю «Суспільному».

Бронювання на основі високих доходів він порівняв із «податком на боягузтво», який діяв у Середньовіччі.

«Якщо не помиляюсь, у XII чи XIII сторіччі в Англії, існував такий «податок на боягузтво». Коли платили гроші для того, щоб не йти в лицарі. І цей податок потім існував у дуже багатьох країнах. Я не знаю історично країну, де це спрацювало», — сказав спікер Ради.

Водночас він визнав, що в Україні можуть змінити систему бронювання, яка дала б громадянам із високими доходами право не бути мобілізованими. Стефанчук пояснив це тим, що «на одного воїна, який захищає Україну, повинно бути вісім осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна».

Що передувало?

Раніше про те, що уряд працює над оновленою системою бронювання, говорив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він розповідав, що вона стосуватиметься підприємств, які наповнюють бюджет країни своїми податками.

Згодом про це також писав народний депутат Олексій Гончаренко, який розповів, що в такому разі «бронь» зможуть отримати також ті, хто отримує зарплату від 35 тисяч гривень, сплачує ПДФО (щонайменше 6,3 тисячі гривень) і ЄСВ (щонайменше 7,7 тисячі гривень).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *