Завжди кладу канцелярську гумку в слив

Довгий час ставилася до цих гумок виключно як до сміття. Вважала, що в побуті вони не мають сенсу.

Помилялася.

Зараз поділюсь, як навчилася їх використовувати.

Не скажу, що в мій будинок так часто «залітає» така гумка. Найчастіше ними пакують дрібну канцелярію в невеликих магазинчиках.

Для дозатора

Засіб для миття посуду тримаю у пляшці із дозатором. Так зручніше. Ось тільки мої домочадці – не надто дбайливі щодо використання таких коштів. Щоразу тиснуть на дозатор до упору, навіть якщо доведеться вимити лише келих або два.

Вигадала, як легко можна контролювати таку витрату. Накручую гумку на стрижень дозатора. Товщину шару регулюйте самі.

Єдиний момент. Чи то від часу, чи то під впливом миючого гумка приблизно через рік починає розсипатися. У цей момент її потрібно буде замінити на

Моя гумка вже неабияк потріпалася, зараз мінятиму.

Одяг не ковзає

Мені подобаються прогумовані плічка. Вони тоненькі і одяг з них не сковзає. Але є в моїй вбиральні та прості пластикові екземпляри. Речі на них тримаються неохоче.

Беру дві гумки.

Накручую їх на обидві сторони плічка.
Після такого удосконалення плічко чудово буде утримувати навіть тонку

Кришка для чашки

Часто буває таке, що в холодильник потрібно прибрати чашку з чимось їстівним усередині. І все б нічого, але у чашок цих немає кришок.

канцелярською гумкою. Її розмірів для цього цілком вистачить.
Так само можна закрити банку без кришки.

Фіксатор сторінок

Не часто готую щось по кулінарній книзі, але все ж таки періодично нею користуюся. Як на зло потрібна сторінка постійно кудись «втікає». То хтось із «помічників» зачинить книгу.

Почала робити простіше. Беру дві гумки та надягаю на книгу з двох сторін, фіксуючи сторінки. У такому вигляді, навіть якщо книгу хтось і закриє, то знайти потрібний рецепт буде набагато простіше.

Щоб дошка не ковзала

У мене не найзручніша обробна дошка. При використанні вона постійно ковзає поверхнею столу. І добре, якщо потрібно щось відрізати в одиничному екземплярі. Але коли різати доведеться багато, надягаю на дошку гумки. З обох сторін.

При роботі з ножем вони не заважають, зате дошка надійно фіксується на столі, і процес готування йде набагато швидше і простіше.

Уловлювач для волосся
Не люблю, коли в сливі збираються волосся. Але вони примудряються з легкістю прослизати через стандартну сітку зливу та благополучно осідати із самому сифоні. Щоб витягти їх звідти, потрібно розбирати сифон. Це довго та не дуже приємно.

Роблю простіше. Перед миттям кидаю на слив кілька гумок. Волосся за них чіпляється, не потрапляючи в каналізацію.

Щоб банки не стукали

Коли збираюся транспортувати скляну тару, вона має властивість стукати один одного в дорозі. Одягаю на банки канцелярські гумки. У такому вигляді вони вже стикатимуться, а значить і шансів розбитися у них практично немає.

Усього вам доброго!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *