Салат «Вересень»: приготувала смачну страву із простих продуктів

Я часто готую цей салат, і в нашій родині його за звичкою називають грибним. Кожен з нас відразу розуміє, про яку страву йдеться. Але сидячи за столом і насолоджуючись смаком салату, ми прийшли до рішення, що йому ідеально підійде назва «Вересень».

Зрозуміло, салат можна готувати будь-якої пори року, адже доступ до цих інгредієнтів відкритий завжди. Тим не менш, я наважилася підкреслити, що овочі та гриби для цієї страви були зібрані у розквіті своєї свіжості.

Ділюся рецептом приготування:

Якщо немає лісових грибів, можна готувати з печерицями або гливами, ці гриби продаються в будь-якому супермаркеті будь-якої пори року.

Заздалегідь зварила картоплю у мундирі, остудила та очистила.

Цибулю дрібно нарізала, моркву натерла на тертці і обсмажила на олії до м’якості.

У мене були заморожені варені гриби, я їх трохи розморозила і виклала в сковороду до овочів, обсмажила і трохи посолила.

За бажанням, лісові дари можна нарізати дрібніше, але ми віддаємо перевагу тому, щоб гриби яскраво виділялися на тлі інших продуктів, наповнюючи страву своїм характерним смаком.

На сервірувальну тарілку виклала терту картоплю першим шаром.

Другим шаром виклала шматочки варено-копченої шинки.

Ми не завжди кладемо шинку, іноді це копчена чи варена курка. Можна зробити зовсім без м’яса, теж буде смачно.

Далі змастила тонким шаром майонезу.

Дрібно нарізала мариновані огірочки та виклала рівним шаром.

Далі виклала тонкий шар тертого сиру. Не завжди його кладу.

Добротним шаром виклала смажені лісові гриби із овочами.

Зверху натерла яйце і змастила майонезом. Залишилось прикрасити салат на свій смак, дати постояти хвилин 30, щоб просочився і можна подавати на стіл.

До речі, яйце можна прибрати зі складу салату. Смачного!

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Гриби лісові варені – 350 г
  • Копчена шинка – 150 г
  • Огірки мариновані. – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1/2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Яйця – за смаком
  • Сир твердий – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія соняшникова – ​​для смаження

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *