Багато пекла варіантів торта “Наполеон” але цей найкращий

Торт “Наполеон” – це десерт, приготований з листкового тіста з кремовим прошарком. Історія його походження досі викликає суперечки серед істориків та кулінарів. Існує кілька версій виникнення цього торта. За однією з цих теорій рецепт десерту вигадав сам Великий французький полководець. Намагаючись приховати свій роман із простою покоївкою, Наполеон вдав, що розповідає їй рецепт торта.

Згідно з іншою версією, рецепт торта існував ще до війни з Наполеоном. Десерт називався «Королівська галета» і був пиріг з листкового тіста з вершками.

Згодом рецепт зазнав змін і з’явився той самий «Наполеон», який відомий нам сьогодні. Приготуємо простий варіант торта “Наполеон”.

Ділюся рецептом приготування:

Для приготування крему нагріваємо молоко, але не доводимо до кипіння. Яйця збиваємо з цукром до побіління та збільшення у розмірах.

У яєчну масу висипаємо ванілін та борошно, продовжуємо збивати до з’єднання всіх інгредієнтів. У гаряче молоко тонким струмком вливаємо яєчну суміш, перемішуємо.

Варимо суміш на середньому вогні до загустіння, а потім накриваємо харчовою плівкою. Для першого тіста розтоплюємо маргарин і з’єднуємо з борошном, замішуємо тісто.

Для другого тіста в миску зі сметаною, сіллю та яйцями просіюємо 360 г борошна, замішуємо тісто. Посипаємо стіл рештками борошна і продовжуємо вимішувати його руками.

Друге тісто ділимо на 6 рівних частин і розкачуємо в однакові круглі пласти. На кожен пласт викладаємо перше в’язке тісто, розподіляємо по всій поверхні.

Укладаємо пласти один на одного, а потім згортаємо в рулет. Забираємо рулет у морозильну камеру на 30 хвилин, а потім ділимо на 14 частин.

Розкачуємо кожну частину в пласт за діаметром рівний формі для випікання. Випікаємо коржі при 200 градусах 4-5 хвилин.

Збиваємо для крему вершкове масло до побіління. Кладемо в миску з маслом заварну основу, збиваємо.

Викладаємо в кондитерське кільце коржі та змащуємо кожен кремом, збираємо торт. Останні два коржі подрібнюємо до стану крихти.

Посипаємо боки та верхівку торта крихтою. Залишаємо торт при кімнатній температурі на 2-3 години, а потім у холодильнику на 6 годин.

У результаті виходить соковитий кремовий торт “Наполеон”. Цей торт можна також прикрасити ягодами, фруктами або залишити у класичному варіанті.

Інгредієнти для першого тіста:

  • маргарин – 250 г;
  • борошно – 160 г;

Інгредієнти для другого тіста:

  • сметана – 250 г;
  • сіль – ¼ ч.л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 520 г.

Інгредієнти для крему:

  • молоко – 1 л;
  • яйця – 5 шт.;
  • цукор – 500 г;
  • ванілін – 10 г;
  • борошно – 3 ст.л.;
  • вершкове масло – 180 г.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *